Chiptuning

Opnieuw afstellen van de motor

 

De autofabrikant heeft standaard de motoren op een standaard waarden afgesteld. Aan de hand van technische gegevens van de motor (turbo, brandstofpomp en aandrijflijn) bepalen wij nieuwe instellingen. Wij willen op een veilige manier eruit halen wat erin zit. Wanneer wij de motor tunen is het verbeteren van de motorkoppel net zo belangrijk als het verhogen van vermogen en koppel.

 

Tunen is een vak

 

Alle motoren zijn tegenwoordig van een geavanceerde inspuittechniek voorzien. Bij dieselmotoren wordt de laatste jaren meer gebruik gemaakt van common rail techniek en bij benzinemotoren zien we steeds vaker een direct inspuiting. Veel kennis en ervaring is dan ook noodzakelijk voor tunen.

 

Een optimale verhouding van het lucht/brandstofmengsel

 

Bij chiptuning passen wij diverse parameters in het motormanagementsysteem aan. Door iets meer lucht toe te voeren en meer brandstof in te spuiten levert je motor meer vermogen. Het is dan wel van belang dat het lucht/brandstofmengsel in een optimale verhouding blijft. Hier besteden wij dan ook ruim aandacht aan.

 

Een optimaal brandstofmengsel komt de levensduur ten goede en zorgt voor minder vervuiling. Een te rijk mengsel geeft een hoger verbruik en meer vervuiling. Een arm mengsel heeft een hogere motortemperatuur en het niet goed oppakken als gevolg.

 

Bijkomstigheid van onze chiptuning is dat je auto zuiniger rijdt doordat de motor minder toeren hoeft te maken en er geen brandstof verloren gaat. Brandstofbesparing is een bijproduct en helaas niet altijd te garanderen. Ook speelt uw rijstijl hier een grote rol in. Daarnaast beschik je over meer koppel zodat je eerder in een hogere versnelling kunt rijden.;